SAGAN OM DET PRICKIGA SNABELDJURET

loading...


”Sagan om det prickiga snabeldjuret” ... ”En riktigt svängig musik- och dansupplevelse för barn från 4-11 år och deras familjer.” 

Föreställningen är 40 minuter lång och fokuserar intensivt på att förmedla musik och dansglädje och att inspirera barnen. Den bygger på boken med samma namn och fokuserar på att övervinna det att vara ensam och annorlunda. Scenproduktionen är av hög kvalitet med artister och ett kreativt team med bred yrkeserfarenhet och stor kompetens.

Till föreställningen hör ett arbetshäfte där barnen själva i text och bild får leka med Snabeldjuret på nytt. Ladda ner pysselhäftet gratis här.

Föreställningen är baserad på boken med samma namn som finns att köpa efter föreställningen och även på bl.a Adlibris och Bokus. 

Du kan läsa mer om tekniska krav, pris m.m. på scenkonstportalen.
 

Till Bokens hemsida:
Boken "Sagan om det prickiga Snabeldjuret"  2014

DET KREATIVA TEAMET:

IDÈ, KOREOGRAFI, REGI, SCENOGRAFI och KOSTYM:
Mette Geiger Fischer

MANUS och SÅNGTEXTER:
Gunilla Bergerham

DRAMATURGIKONSULT:
Johan Briggert

TEKNIK och LJUSDESIGN:
Niklas Fischer

ARRANGEMANG och MUSIK:
Cesa Wadstein
 

Mette Geiger Fischer: Koreograf/Producent/artist.
Hemsida: www.geigerfischer.com och www.detprickigaforlaget.com
Mette är initiativtagare och står för koreografi, produktion samt scen och kostym-teckning. Hon har skrivit, illustrerat och givit ut boken "Sagan om det prickiga snabeldjuret" i eget regi. Mette har drivit företaget Geiger Fischer Productions (tidigare: Saltus) sedan 2006. Hon är danska och har efter avslutad examen på Balettakademien i Stockholm år 2000 arbetat som dansare/koreograf och sångare på bl.a. :Westside Story, Spelman på Taket, Chicago, Det Ny Teater i Köpenhamn, Århus Teater i Danmark, Nya Parkteatern i Örebro m.fl. 

Gunilla Bergerham: Dramatiker/Skådespelare.
Hemsida: www.bergerham.se 
Gunilla, som har skrivit manus och sångtexter till föreställningen, har drivit egen teatergrupp i många år. Hon har skrivit och producerat teaterproduktioner, kabaréer och musikteater, ofta på beställningar för företag och organisationer. I samarbete med Riksteatern skrev och spelade hon i ”matmusikalen" Konserv som 2006 fick utmärkelsen "Årets turnéföreställning". Som skådespelerska har hon synts i många film och tv-produktioner som ”Ulveson&Herngren”, ”Solsidan”, ”Gina Dirawi show” och Ulf Malmros film ”Min så kallade pappa”. 

Johan Briggert:
Skådespelare/regissör/dramatiker.
Hemsida: www.teaterpegasus.se
Johan är konstnärlig ledare för Teater Pegasus och har skrivit och regisserat föreställningarna "To Whom it may Concern", "Pingis" och "Om det var du". Han regisserade även "Ljusets hastighet" på Sibyllateatern.
Johan är utbildad regissör, skådespelare och manus-författare, bl a på Atlantic School i New York, Teater-akademien i Stockholm och på Broby Grafiska.
Johan har bl.a arbetad som regissör och manusförfattare på Skansen och på 2entertain (Fritidsresor).
I april 2013 tillträdde han tjänsten som Konstnärlig Ledare på Astrid Lindgrens Värld.

Cecilia Wadstein: Arrangör/Sångcoach/musikklippning. Hemsida: www.cesa.se
Ceca har gedigen erfarenhet inom musikal, revy och showbranschen. Hon har arrangerat och coachat på bl.a.: Flashdance på Chinateatern, Trollkarlen från Oz och Snövit på Maxim, Woyzeck på Dramaten, Rasmus på luffen och Karlsson på Taket på Oscarsteatern samt Hujedamej och Banankontakt på Riksteatern.

Niklas Fischer:
Teknisk ansvarig/ljusdesign.
Hemsida: (under uppbyggnad) www.fishlight.com
Niklas har lång erfarenhet av ljusdesign, scenproduktion och turnéverksamhet. Meriter från bl.a. Operan (ljusdesign för Blåskäggs borg/ Trouble in Tahiti 2012), Dramaten, Dansens Hus, Vasa Teatern, Riksteatern, Chess, Mamma Mia, Spectra, Lumination m.fl. För närvarande är han scenchef och programansvarig på Folkets Hus i Åkersberga.

SAMARBETS-PARTNERS

Folkets Hus och Parker/Riks Teatern

Folkets Hus och Parker och Riksteatern stöttade med lån av repetionslokaler och produktionsstöd och hade under sommar och höst 2016 med föreställningen som en del av sin repertuar.

Helge Ax:son
Johnson´s Stiftelse

Stort tack till Helge Ax:son Johnson´s Stiftelse som har gett oss möjlighet att förverkliga den första visningen 2015.

Folkets Hus i Åkersberga

Tack även till Folkets Hus i Åkersberga som sponsrar med lån av lokaler.